torsdag 4 juli 2013

Överraskande bra i Hörby

Det var ovanligt kyligt för att vara dags för Hörby marknadslopp men regnet höll sig i alla fall borta och för löpning som varade i 12.6 kilometer så var det riktigt sköna temperaturer .


Brorsan (54:30) och Jag nöjda efter loppet
Detta var femte gången jag sprang loppet och jag hade rutinerat lagt en hundring i shortsfickan så att jag kunde inhandla en nybakad munk efter målgång. Det var en ovanligt snäll fart i starten för motionsklassen och trots att jag sprang långsammare än vad jag brukar så var det ingen klunga som sprang ifrån. Det bildades en liten klunga och efter några kilometer innehölln ca 6-7 löpare som växeldrog genom de små skogsstigarna. Det var ganska hårt eftersom det är ganska backigt fram till 9 km men jag lyckades hänga kvar och var även framme och grillade de andra ganska mycket.  Kilometrarna pendlade mellan strax under 4 och 4:20 beroende på hur terrängen såg ut. Efter 9 kilometer när det blev lite flackare drogs klungan ut och 4-5 löpare sprang ifrån. Det var ganska tungt ett tag men jag är väldigt nöjd att jag hade motivationen att fortsätta köra ganska hårt.

Efter ca 11 kilometer kom man ut på den sista svaga uppförsbacken på en asfaltsväg, här bestämde jag mig för att öka temport för att dra ifrån en kille som hängde mig innan det blev nedför,  jag brukar tänka så, att det är smart att ta ut sig för att slippa ta ut sig senare…vet inte hur logiskt det är. Detta fungerade fint och jag öste faktiskt på riktigt bra den sista biten och hann ikapp och om två till av de som sprungit ifrån mig innan.
51:06 blev  sluttiden (4:03 i snitt) och det var ju en bit bättre än förhoppningarna. Ännu ett steg i rätt riktning alltså.