måndag 24 juni 2013

Sommartävling på gång


Det har varit tre fina veckor med totalt 10 löparpass. Precis enligt planen har det varit ett snabbhetspass och ett lite längre kuperat pass varje vecka. De längre passen är hittills bara 12.5 km men I mitten av Juli tänker jag öka 5 km. När det gäller speeden är det en bit kvar till där jag vill vara men jag har ingen brådska så länge jag ser förbättringar.Jag körde 5 km snabbdistans förra veckan på 20:30 vilket var riktigt segt, nu var det ganska varmt och Helsingborgsvinden gjorde vad den kunde för att störa sig men det är en dryg minut att jobba med på den sträckan på träning tycker jag.

Nästa onsdag är det dags för Hörby marknadslopp 12.6 km. Det brukar vara riktigt trevligt med fint väder ganska många löpare för att vara ett så pass litet lopp. Det blir min fjärde start där och det ska bli spännande att se var jag kan lägga mig tidsmässigt. Förra året pressade jag mig under 50 minuter men det kan nog bli svårt i år. Vad ska man gissa på? 51:30 kanske?

fredag 7 juni 2013

In i träningsdimman

Efter den senaste tidens lopp-frosseri och en veckas dagis-förkylnings-paus är det dags för en lång sommar att slipa kroppen till gammal god form. Jag ska försöka komma ut tre gånger i veckan med minst ett hårt fartpass och ett lite längre pass i backiga slingor. Det känns som om formen fortfarande blir bättre för varje vecka vilket är kul. Knä och höft känns hur bra som helst vilket är ännu roligare.


Mmmm..sommar i skogen


Huvudmålet för sommarens träning är en ny silvermedalj på Lidingö. Ett stenhårt mål....men det ska inte vara omöjligt.